Finançament i Religió
Segons Europa Press, el partit que dona suport al govern espanyol ha xifrat en més de 200 milions d'euros el “sobrefinançament” de l'església catòlica en els últims cinc anys... Je! Quina notícia! A més, el propi PSOE ja ha deixat ben clara la inconstitucionalitat manifesta d'aquest diners.
Reflexionem, estem en un estat laic, l'església catòlica es permet el luxe d'intervenir en la vida política (manifestacions, declaracions, COPE...) sense gaires manies. No obstant, també és veritat que la funció de “representació” s'ha de pagar (bisbes, clergat, Conferència Episcopal...) a fi que puguin desenvolupar la seva tasca de forma efectiva sense tenir que anar a guanyar les garrofes fora de l'entorn eclesiàstic, ni gemegar sobre el laïcisme...
Encara que mirant-ho bé, si sols el 34% de la població que paga “religiosament” el seu IRPF destina el 0,54% cap a l'església catòlica... Fins a quin punt, l'estat com a representant d'una societat cada vegada més laica i plurireligiosa ha de pagar la diferència de pressupost?
Problemes d'habitatge social, treball precari, assistència a persones de la tercera edat o amb problemes de mobilitat no haurien de tenir un pes en el pressupost molt més elevat que la “sobrerepresentada” jerarquia eclesiàstica i la seva incidència en l'IRPF?
Uns capitostos vestits de luxós negre i púrpura, que no dubten en “moralitzar” de forma agressiva sobre assumptes pertanyents a l'esfera privada de les persones o sense manies també l'esfera pública (crítiques a l'estatut català, brutal atac al matrimoni homosexual, contrariar l'avortament, l'aberració dels 'anticonceptius, la negació del preservatiu com a eina de protecció contra el SIDA, això últim, sobretot a l'Àfrica, sic...).
Sense comptar que s'hauria de preguntar a molts catòlics si veuen bé que la Conferència Episcopal Espanyola, accionista majoritària de la COPE, no vulgui “intervenir” en la línia editorial de certs programes molt “balcanitzadors” (homenatge al cavaller de la trista i fosca figura)...
Ricard Monistrol
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada