Si descartem “teories” que gens tenen a veure amb la ciència (“creacionisme” o la “creació Intel·ligent”), sembla que es pot començar a formular hipótesi de com es va originar la vida a la terra, ja fa un bon grapat de milions d'anys (uns 3850 milions més o menys)... Mitjançant un meteorit!
L'any 2000 en un meteorit caigut al llac Tagish de Canadà es van trobar elements orgànics... Però, en aquell moment les posicions de la comunitat científica es van dividir entre els que creien que procedia de l'espai exterior i els que deien que era producte de la contaminació terrestre.
Tanmateix, la discussió no s'ha solucionat en un informe realitzat per científics de la NASA publicat a la revista “Science” aquest divendres 1 de desembre... Segons una nova anàlisi realitzada el 2005 amb aplicació de nanotecnologia, es va descobrir que als glòbuls orgànics hi havia una inusitada quantitat d'isòtops d'hidrogen i nitrogen.
Una troballa que tanca la discussió sobre la contaminació terrestre i posa l'origen del meteorit en el núvol, extremadament fred (260 graus sota zero), molecular d'on va sortir el sistema solar o dels extrems del sistema solar.
Precisament la delicadesa d'aquests glòbuls orgànics dóna consistència que en un moment o altre d'aquests 3850 milions d'anys endarrere un d'aquests meteorits hagués donat la definitiva empenta a la nostra existència!