Dones i monarquia
Si penso que la meva preferència política seria instituir una república de caire federal on la concepció de ciutadania passés per assumir la defensa i el respecte de les llibertats de tothom. Però, a més, on la laïcitat sense entrar en conflicte amb cap mena de religió dominés l'esfera pública.
On les administracions públiques, elegides democràticament en la seva totalitat i amb clara i continuada relació amb la ciutadania, gestionessin de manera professional la capacitat de l'estat d'afavorir el desenvolupament i les relacions amb i entre tot el territori i la seva població. Sense personalismes populistes i agressius amb persones, ètnies, territori... i que moltes vegades són afavorits per un concepte “quasi dictatorial” de les majories parlamentàries.
Donant per descomptat que el motiu de la funció pública fos també el d'afavorir que totes les persones, respectant i sentint-se part del marc de convivència mutu, poguessin tenir dret a decidir que volen fer de la seva vida. Unes persones, a les quals se'ls garantiria l'accés a un habitatge digne i a la formació humanística i tècnica adequada a les seves expectatives personals, sense tenir en compte els seus orígens...
Encara que... traient les preferències personals... també hem de saludar com a saludable símptoma de respecte dels drets humans de les dones que Japó, la monarquia més antiga del món, estiguin d'acord en permetre a la única filla dels prínceps hereus accedir quan convingui a la corona d'emperadriu. (a Espanya, encara s'ha de fer el canvi constitucional....)
http://www.elmundo.es/elmundo/2005/10/25/internacional/1130232634.html
http://www.elmundo.es/elmundo/2005/10/25/internacional/1130232634.html
No obstant, no hem de deixar de reflectir que potser aquesta acció solucionarà de forma quasi definitiva les resquitllentes de la depressió soferta per la princesa, que segons es deia a la societat japonesa, va ser encetada arrel de ser vista amb mals ulls per haver infantat com a “hereu” una nena!!!! Encara hauran de canviar moltes coses...
http://www.elmundo.es/elmundo/2005/03/27/sociedad/1111922448.html
http://www.elmundo.es/elmundo/2005/03/27/sociedad/1111922448.html
Ricard Monistrol
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada