17 de gener, 2007

“1984” versió Tony Blair?

Hi han dues grans passions que comparteixen tant el president Bush com el premier Blair: reduir drets humans a canvi de seguretat...

Segons sembla Tony Blair vol tenir controlats a tots els seus ciutadans de forma encara més íntima (ja hi han repartides més de 4,2 milions de Càmeres de vigilancia)... de quina manera? Ajuntant totes les dades públiques o privades que puguin tenir qualsevol institució... per exemple l'ADN, els historials mèdics, le seves dades bancàries, els seus moviments econòmics, les seves propietats.... Encara que fer-ho més portàtil s'ha dissenyat una nova targeta d'identitat (tema tabú fins ara al Regne Unit!) que contindrà fins a 52 dades!

I per arrodonir-ho tot, es proposaran mesures penals preventives!!! Si algú té actituds sospitoses... Espero talment que no s'arribi al límit del electricista brasiler executat de forma sumària pels agents “antiterroristes”.

Tanmateix, a nivell de reflexió, l'únic interessant que tenia el moribund tractat constitucional d'Europa era l'adopció obligatòria de la Carta de Drets fonamentals.

Espero que no sigui un dels “elements” farragosos a treure del nou projecte constitucional, tal com ha comentat aquest matí la cancellera Merkel, presidenta de torn del Consell Europeu.

Ricard Monistrol