28 de març, 2006

Precarietat institucionalitzada...
Sembla que el govern francès, amb Dominique Villepin al capdavant, vol oferir un pols a tota la societat sencera amb el nou “primer contracte” (CPE). Dos anys podent ser acomiadats en qualsevol moment i, segons s'ha publicat avui, al diari econòmic Les Echos, la qüestió es podria empitjorar (podria ser que la indefinició del contracte pogués durar fins el 28 anys!) O que, en casos de trapelleria empresarial, amb sols tres mesos d'atur, una mateixa persona es podria estar en possibilitat de ser acomiadat lliurement durant 12 anys!!!
Quin món! El poble francès està en la seva immensa majoria en contra (dos de cada tres), va votar en contra del referèndum de la constitució europea per por a una excessiva liberalització de drets i serveis... I, ara, tot confirmant els seus pitjors malsons. Villepin, ja ha dit que vol parlar, però que no pensa fer cap mena de canvi legislatiu a la seva llei! Segur que la patronal deu estar més contenta que un gínjol en comparació del govern de les 35 hores de Jospin.
Entre que els lloguers estan pels núvols (les immobiliàries exigeixen que el sou ha de ser 4 vegades superior a l'import del lloguer), que la inseguretat en el treball podria durar perfectament uns pocs mesos, sols en els casos de alta qualificació, per la resta un mes com a molt; que sembla més una treva que una solució el silenci de les revoltes a les Banliueus o, que es veu una desconnexió cada vegada més evident entre polítics i societat... Quelcom s'ha trencat!
Mala peça al teler per als joves francesos!
Ricard Monistrol