04 de maig, 2006

Batalles perdudes...
Els militars per consolar-se quan no han guanyat una batalla, sempre afirmen que potser l'han perduda però que confien en guanyar la guerra...
Sense cap mena de miraments, es podria dir el mateix de l'actual guerra i “croada” contra el terrorisme extremista islàmic que porta a terme el president d'EUA per tot el món (s'inclouen ciutadans europeus dins el programa de vols “exprés” de la CIA). Però, precisament, la batalla s'ha perdut a Afganistan, un dels objectius més preuats d'EUA per fer veure a tothom com s'ha de democratitzar el món àrab.
Doncs sí, un dels senyors de la Guerra Afganesos, considerat per molts com un dels més poderosos de la tota la zona, ha deixat ben clar que a partir d'ara la seva lleialtat està al servei d'Al Qaeda...
Quin fracàs! Tants diners i armes entregats per la CIA a fi d'assegurar-se la no-conflictivitat! Per veure com les seves campanyes de terror tant a Afganistan com a Iraq, no fan més que afegir llenya a un moviment, que sense tenir cap simpatia de les població musulmana pels fets del 11-S a Nova York, ara s'estan elevant a la categoria d'herois per la resistència que ofereixen als invasors precisament d'Iraq i Afganistan.
Moltes vegades diuen que la intel·ligència i la violència estan renyides... A fe de bé que George W. Bush així ho demostra!
Sí de veritat volguessin afavorir la democratització dels països àrabs, com a mínim haurien de palesar la voluntat de permetre que Hamas (elegit democràticament) rebés els diners d'occident i condicionar l'ajuda a Israel a l'entesa amb Palestina sobre les fronteres “reals” marcades per les Nacions Unides (no les marcades pel mur de la vergonya).
I, si de veritat volguessin posar-se al seu costat a Iran, EUA hauria d'acabar d'una vegada per totes amb les hostilitats i l'embargament i reconèixer -li el paper de potència regional... Sense tenir en compte que la imatge de l'exèrcit d'EUA hauria de tornar al costat del respecte i la promoció dels drets humans!
Llàstima, que la intel·ligència no tingui gaires camins per arribar al Govern Federal d'EUA, tret que es torni a la concepció de la democràcia que va fer famosa el president Franklin D. Roosevelt...
Ricard Monistrol