15 de novembre, 2006

Possible concordat?

Ja fa temps que no comento notícies gaire esperançadores, però avui he descobert que inclòs els enemics més acèrrims també saben entendre's quan cal! No, no parlem pas de Israel i Palestina! Parlem d'Índia i de Pakistan...

Una primera dada a tenir en compte, és que els dos països disposen d'armament nuclear, que encara mantenen un contenciós sobre la regió de Catxemira i que hi han terroristes d'ambdós bàndols dispostos a encendre el conflicte.

Però, per ara, sembla que s'ha encès un bri de diàleg. Quasi un any desprès de converses bilaterals entre els dos governs. Avui mateix s'ha anunciat la creació d'un panell conjunt per afrontar els problemes de terrorisme que puguin succeir-se en qualsevol del dos territoris.

No és menyspreable aquest acord, amb els múltiples atemptats que han sofert Índia i Pakistan, es podrà estalviar una reacció massa emotiva que portés mals majors.

Per un altre cantó, i parlant de reaccions... també s'ha signat un acord per reduir el risc “d'accidents” atòmics! Una manera com un altre de desfer possibles malentesos....


Ricard Monistrol