18 d’abril, 2006

Procés de pau a Euskadi...
Rosa Díez, eurodiputada del PSOE ha deixat ben clar que pensa sobre possibles mitjancers al País Basc... Tanmateix, no és la primera vegada que palesa la seva contrarietat a tot apropament de cap solució.
Posem-nos en antecedents, si sou seguidors de la genial i imprescindible Mònica Terribas us recordareu que el dia que ETA va declarar el cessament de foc permanent, un nodrit equip de professionals de TV3 va anar a Bilbao. Doncs bé, en prime time Na Mònica Terribas va entrevistar diversos personatges de la societat Basca en un reeixit retrat polifònic de tota la societat (menyspreable, al meu entendre, la falta de criteri del PP en no voler ser entrevistats per ella)....
Precisament, un dels testimonis més interessants va ser el capellà irlandés Alec Reid que va confirmar que aquesta vegada la treva anava de debò i, a més, va justificar el paper de Batasuna com a interlocutor polític.
Ai senyor! La sra. Díez en sentir dir al sr. Reid, ahir, que ETA té la sincera intenció de deixar les armes de forma definitiva ha posat el crit al cel... I ha dit que tot mereixent el seu total menyspreu democràtic, si es confirma que el capellà és un interlocutor amb ETA ella deixa el partit!
Tanmateix, paradoxes de la vida, avui mateix el President Zapatero ha confirmat la veracitat del cessament de foc...
Quin món, el del PP i els seus acòlits!
Ricard Monistrol