06 de juny, 2006

Extrems polítics...
Tant l'afirmació del PP que el President Zapatero comparteix el mateix projecte d'ETA com les agressions contra Arcadi Aspada ahir a Girona són intolerables i pròpies de qui no creu en la democràcia de les idees i del seu debat!
Com a ciutadà democràta d'esquerres i encara que no comparteixo l'ideari del Sr. Espada i del seu partit Ciutadans de Catalunya, no puc més que oferir el meu total suport perquè pugui expressar les seves idees per molt rebuig que puguin provocar.
Tampoc és de rebut, que segons el comunicat de Maulets, si aquests havien rebut diverses agressions i insults haguessin de respondre de la mateixa forma... No fan cap favor a la imatge del Independentisme català un encreuament d'agressions i insults amb altres activistes polítics extremistes.
Per un altre cantó, i també parlant de democràcia, el Sr. Acebes com a secretari general de PP ens ha demostrat fins a on pot arribar la falta d'idees i la irracionalitat en un partit de dretes que se suposa representa a tants milions de ciutadans de l'estat espanyol (inclosos ciutadans catalans).
Tanmateix, al no ser pas un partit extra-parlamentari, la seva irresponsabilitat es fa encara més manifesta...
En un assumpte com la possibilitat de resoldre d'una vegada per totes el conflicte a Euskadi i els odiosos assassinats, amenaces de mort i altres atemptats als drets fonamentals no entenc com pot el PP fer un ús partidista d'aquest assumpte, sense ni saber tant sols quines són les condicions mínimes per assolir un acord de pau i cessament definitiu de la violència.
Sí les idees són l'essència de la democràcia i el debat pacífic entre elles, la seva mecànica... De què té por el PP?
Potser els faci vergonya com desprès que el ex-President Aznar (per sort!), afirmés que en pocs anys arreglaria l'assumpte del "Movimiento de Liberación Vasco"... Sigui ara el President Zapatero, segons el PP etern "sospitós" de no guanyar de forma neta i de poca durada al govern espanyol, qui pugui portar a terme el somni de centenars de persones: no tenir que tornar a portar guardaespatlles permanentment!
Ricard Monistrol