03 d’abril, 2006

Aliances Xineses...
Si no fa gaires dies que us parlàvem de com EUA feia esforços per a aïllar a Xina... Avui mateix s'ha confirmat que Austràlia ha signat un acord per proveir d'Urani a Xina, unes 20.000 tones a partir de 2010, a fi que les 50 centrals nuclears que volen construir tinguin el combustible necessari.
Tanmateix, a EUA no li importa massa el respecte als drets humans que pugui haver-hi a Xina, més ben dit... El que li importa de veritat a EUA es aturar els peus a la possiblement primera potencia mundial comercial en pocs anys.
Com pot fer-ho? Reduint el nivell de recursos naturals que puguin incrementar el seu nivell de producció elèctrica i de manufactures (tant la roba com la tecnologia). Llàstima! L'acord amb Rússia, li proporcionarà un oleoducte, l'acord amb Índia li proporcionarà tecnologia, inversions i mà d'obra qualificadíssima... I, per si de cas faltés el petroli i el carbó per les més que contaminadores centrals tèrmiques i cara a complir el Protocol de Kyoto, que millor que una Central Nuclear? Je! Tanmateix, algú els podria ajudar en qüestió d'energies renovables i de passada en el respecte dels drets humans fonamentals... No?
EUA pot veure complerts els seus pitjors presagis: veure com el desig "neocon" de dominar el món es veu enterbolit per Xina, Rússia, Oceania...
Ricard Monistrol