07 de març, 2006

Avortament i EUA
Tot just falta un dia per celebrar el dia de la dona treballadora, que ja comencem a tractar de com es discrimina a la dona...
A EUA des de que va entrar George W. Bush a la presidència i darrere seu neocons i fonamentalistes cristians (estranya coincidència!) s'ha intentat per tots els mitjans tornar a posar els fonaments d'una societat molt cristiana, però estranyament retallant drets i en el cas que ens pertoca rep la dona!
Imagineu-vos: una noia és violada per un familiar o per una desconegut i per desgràcia es queda embarassada... Doncs, si està a l'estat de Dakota del Sur (EUA) ja es pot oblidar de desfer-se del fetus. El governador ha sancionar avui mateix la prohibició d'avortament en tots els casos, exceptuant aquells on la vida de la mare està en perill (quin gest d'humanitat!).
Però, no és cap casualitat que s'hagi volgut portar al Tribunal Suprem aquesta llei. Desprès de el nomenament de nous membres (conservadors?), els fonamentalistes estan molts cofois pensant-se que el Suprem declararà constitucional aquesta llei i per tant tots aquells estats que ho desitgin, ja s'encarregaran els integristes de imposar-ho, podran prohibir l'avortament.
En certa manera em recorda de com a Bòsnia- Hercegovina, en un intent de neteja ètnica, religiosa i ideològica, les tropes irregulars sèrbies van violar i deixar embarassades milers de dones musulmanes. Tots ells sabien que la seva religió els prohibia avortar, encara que això mateix portés al suïcidi a moltes d'aquelles dones.
No obstant, desprès de la guerra, la violació en temps de guerra va ser declarada crim de lesa humanitat... Llàstima que a EUA, l'adalil de la llibertat universal, ara vulgui imposar el no a l'avortament com una eina d'imposició ideològica... I com sempre rebran les dones! Simple joguet del poder (sic)!
Ricard Monistrol