31 de maig, 2006

Violència extrema a Iraq?
Ja fa un temps que vaig donar per certa la versió de la massacre per part de “marines” d’EUA a diverses famílies iraquianes, incloent-hi dones, nenes i nens....
Avui mateix, “La Vanguardia” publica un extracte de com un dels marines va “viure” (per així dir-ho) l’experiència....
Però, tot comptant la brutalitat extrema que poden adoptar soldats amb persones civils desarmades, el pitjor és com el Pentàgon realitza la seva investigació: negant-ho tot de bon principi, i, ara, “seguim investigant”!
En comptes d’obrir un procés penal immediat que depurés les responsabilitats de tots els implicats (soldats, sots-oficials i oficials), sembla que vulguin deixar passar el temps (des de novembre de 2005)... No obstant, sort que hi han persones de l’Exèrcit d’EUA que encara creuen que en la guerra no s’hi val tot.
Llàstima, que l’administració Bush faci l’orni en tot aquest tema. Però, tanmateix, és una actitud molt adequada en relació a altres temes (escolta il·legal a ciutadans americans, denúncies de la UN en relació a Guantánamo, protestes de la població afganesa reprimides a trets...)
Guerra contra el terrorisme? O, potser, guerra contra la població afganesa, iraquiana i contra els activistes dels drets humans, els periodistes massa xafarders...
Ricard Monistrol