16 de novembre, 2006

Dones i islam...

Ahir, no vaig voler comentar la notícia de que Pakistan protegiria a les dones violades fins que avui es confirmés que el Parlament Pakistanès no es tiraria enrere... Heu de pensar que les mesures preses han ofès als grups islàmics i no era cap tonteria pensar en una possible anul·lació d'última hora.

Al cap i la fi, oficialment, avui era el dia per discutir la llei. Però per les pressions fonamentalistes va preferir avançar-se i, encara, s'ha d'enviar al senat per ser aprovada definitivament!

Posem-nos en situació... Una dona es violada, en primera instància pot ser la mateixa família que l'assassini per haver “deshonrat” a la família (sic!). En cas que la família la recolzi i decideixi denunciar-ho, s'haurà de cercar 4 homes que hagin vist la violació (??!!) i anar cap un tribunal islàmic (el de la sharia!). Potser que els jutges no creguin que els testimonis siguin de confiança i, en conseqüència, la jutjarà per adulteri (sí és casada) o fornicació (sí és soltera). El resultat? Pot morir lapidada!!!!

QUASI el 80% de les dones que s'atreveixen denunciar-ho, resten detingudes desprès del pretès judici de violació... Tot esperant sentència, quasi sempre, condemnatòria!

En principi, ara el tribunal, que segons sembla ara podrà ser civil, podrà tenir en compte proves científiques tal com l'ADN. Ho he dit en condicional, perquè la reforma “atorga” als jutges la possibilitat de demanar altres proves a part dels testimonis, que segueixen sent necessaris (??!!).

Un gran avenç? Jo ho discutiria, encara que s'hagi vist com un gran gest i els mitjans de comunicació occidentals ho hagin destacat, no obliguen als jutges a acceptar la prova de l'ADN!

El que s'hauria d'anul·lar d'una vegada per totes són els judicis per adulteri o fornicació! No s'hi val a dir que la religió així ho exigeix!


Ricard Monistrol