17 de maig, 2006

Sobre drets fonamentals...
Avui és el dia internacional contra la homofòbia, una lacra que en nom de la moral i de la religió (per exemple la catòlica/cristiana) condemna a masses persones a la presó, a la no acceptació dels seus drets econòmics, culturals i socials (com per exemple el PP i el matrimoni homosexual), inclòs la mort per imperatiu legal o extrajudicial (però, tanmateix tolerat) en masses llocs de tots cinc continents...
Per a tall d'exemple de què estem parlant, s'ha sabut que 12 alumnes d'un Col·legi de Camerun (Àfrica) han estat expulsades sota l'acusació de “formar part d'una xarxa lesbiana” (sic)... Per si de cas, la població ja ha començat una “cacera de bruixes” i s'han denunciat diverses persones que s'han declarat, o se suposa, que són homosexuals o lesbianes. NO són cap broma aquestes acusacions, doncs poden significar de 6 mesos a 5 anys de presó...
Precisament, qualsevol vulneració de drets fonamentals sigui per la causa que sigui, com per exemple, la condició de ser dona (si a més, afegim la de lesbiana!) o la ser homosexual estan íntimament relacionades entre totes... Quan una persona i, de passada, una part o tota la societat, decideix que unes persones o un grup sigui per condició de genere, de tendència sexual, creences, pensament... ha de ser discriminats, no hi han mitges tintes! Uns humans no poden negar la condició d'humà a un altre humà!
Qualsevol discriminació converteix a la persona en un ésser que pot ser castigat i, inclòs mort, per qualsevol raó... simplement pel seu sexe (masses dones moren en mans de qui se suposa que eren els seus companys sentimentals) o perquè se senten atretes per persones del seu propi genere.
No hem d'oblidar que l'església catòlica considera com a malalts els homosexuals i que alguns bisbes encara veuen a les dones com “éssers” sotmesos a la família, preferentment al cap de família (un home)! Sense oblidar que qualsevol decisió de les dones en relació a la seva sexualitat és vista de forma molt negativa... Sense oblidar el paper que exerceixen els partits de dreta... Precisament en nom de la moral cristiana!
Ricard Monistrol