08 de gener, 2007

Encara més irracionalitat?

Sols són rumors! Contestava el portaveu del govern israelià a la notícia publicada ahir al “Sunday Times”, sobre la intenció de bombardejar nuclearment tres instal·lacions iranianes... Seria la segona vegada que és fa des de Hiroshima i Nagasaki (Japó) a 1945.

Alguns l'han qualificat de accions de guerra psicològica... però no hem d'oblidar que en l'actual moment a la zona (guerra civil i insurgent a Iraq, guerra de guerrilles a Afganistan, atemptats a diversos països aràbics...) realitzar un atac d'aquesta magnitud provocaria immediatament un bloqueig de l'estret d'Ormuz (ja ho he comentat anteriorment el 19/04/06), que, no hem d'oblidar, segueix sent encara el pas obligatori de tots els superpetroliers que carreguen petroli al Golf Pèrsic. Poc desprès, s'esdevindria l'atac a tota força americana present a la zona.

Sense comptar que seria del tot impossible aturar tots els míssils que enviarien en contra de la població israeliana (no fa gaires mesos que van provar míssils que hi podien arribar)... A més d'atacs a tota mena d'interessos israelians.

Una qüestió que a la vegada podria provocar la resposta d'Israel... una qüestió que obligaria a EUA a intervenir-hi... Tanmateix, una acció militar d'EUA posterior contra Iran, acabaria d'encendre la guerra total contra les tropes d'EUA presents a Afganistan i Iraq.

Tanmateix, encara que sigui el millor exèrcit del món i al darrere tingui EUA, la població d'Israel mereix estar en guerra? No creuen en la famosa guerra de dissuasió entre la URSS i EUA? Sí intervenen nuclearment contra Iran... En un moment o altra tastaran un atemptat o bombardeig nuclear!


Ricard Monistrol