11 de juliol, 2006

Cinisme o simple menyspreu?
Segons les declaracions del Conseller valencià d'Infraestructures i Transports, José Ramón García Antón, aquest ha assegurat i defensat aquest matí, en el ple extraordinari del parlament valencià, que la línia 1 era segura (sic)...
Sembla estrany, sols passa a valència que desprès de 42 morts (el major nombre de víctimes a Espanya en un accident ferroviaria metropolità) el responsable polític no faci cap mena de constrenyiment ni autocrítica sobre la “seguretat” de la línia 1.
Però què passa? Si es reconeix que aquesta línia no estava dotada dels mateixos sistemes de seguretat que “altres” línies i que els trens eren certament antics... Es pot mantenir que tot és culpa del conductor i prou? Altres insinuacions són atacs sense fonament, tal com diu el PP?
O, sigui, que disposar d'un sistema de control automàtic i continu de la velocitat no representa cap mena de millora? O, que, segons els sindicats, les famoses “balises” de control puntual de velocitat sols estaven situades a les entrades de les estacions.. Això és normal?
Si us plau, el PP valencià ha fet una despesa increïble de diners amb un parc temàtic, amb la Ciutat de les Arts i la Cultura, amb el nou aquari, amb la remodelació del port de València per acollir la Copa Amèrica i, en canvi, considera “normal” la seguretat del transport de milers de treballadores i treballadors estigui als nivells dels anys 80...
Tanmateix, tal com han declarat els responsables.. Per qualsevol queixa adreceu-vos a l'anterior govern socialista de la Generalitat Valenciana (ja fa un picot d'anys!)... Ells són els responsables del traçat de la corba fatídica.... ehem, ehem!
Ricard Monistrol