06 de novembre, 2006

Sobre el Canvi Climàtic...

No és gens menyspreable la quantitat de persones, no científiques, que creuen exagerat la qüestió del canvi climàtic...

Els seus arguments? Què sempre hi han hagut canvis climàtics a la terra...

Hem de pensar que la raó d'aquest desinterès pels creixents informes (us recomano que aneu a veure el documental d' Al Gore “Una veritat incòmode”) procedeix de la pròpia desídia dels governs occidentals, que pretesament han signat el protocol de Kyoto. Com per exemple, Espanya.

Ni l'anterior govern del PP, ni l'actual de PSOE, semblen que estiguin per la qüestió de promoure una nova cultura de la sostenibilitat en les indústries, ciutats, municipis... Sí, a més afegim els centenars de milers d'habitatges, piscines, jardins anglesos i camps de golf que es construeixen en llocs on l'aigua és força escadussera. Ja tenim els seus fonaments...

Sense comptar el quasi nul interès públic en desenvolupar energies alternatives. Però, una cosa és certa, el canvi no és pel segle XXII, sinó per quaranta o cinquanta anys.

Què és pot fer? Senzill, potser massa senzill... Veure com els governs, sigui espanyol, català o municipal apliquen una política sostenible activa d'estalvi i promoció d'energies alternatives. A més, de controlar d'una vegada per TOTES la irresponsable especulació immobiliària i de camps de cultiu de regadiu. On el sistema de rec, és fa per inundació!

Sols donant exemple d'una veritable preocupació pública en fets i campanyes, no paraules de suport, podem conscienciar a tothom. Incloses multes a aquells municipis que sobrepassin els seus nivells de sostenibilitat, prèviament inclosos en un apartat obligatori del seu Pla General d'Ordenació i Urbanisme.

Ricard Monistrol