20 de febrer, 2006

Feminicidis a Ciudad Juárez...
Tot veient el trenta minuts d'ahir nit, una esgarrifança em va recórrer tota la espinada... L'alcalde de Ciudad Juárez qualifica la campanya internacional d'aclariment dels brutals i sàdics 400 assassinats (existeix un ball de xifres) com a una onada de fang contra la seva “estimada” ciutat, un model econòmic i de desenvolupament per a Mèxic i per a sudamèrica (sic). Sobretot, gràcies als milers de dones que en condicions infrahumanes treballen a les famoses “maquiladores”...
Però, això no és el pitjor, la negligència i corrupció de la policia, les amenaces i assassinats de advocats i funcionaris que volien arribar massa lluny o la consideració més que masclista que les dones són ciutadans de segona categoria... I sí són pobres baixen encara més... a nivell d'animal per escorxar.
Perquè ho dic? Segons una de les entrevistades del programa, són diversos els “actors” que intervenen en els assassinats: narcotraficants, assassins sexuals, sàdics, o simplement bandes de delinqüents on l'iniciació necessita de noies joves i precioses... A més, hem d'afegir que les pròpies autoritats de l'estat de Texas (EUA) reconeixen que han traslladat a molts presos condemnats per delictes sexuals, a punt de passar a la llibertat, a una població, El Paso, molt propera a Ciudad Juárez...
Què podem deduir de tot això? Una localitat plena de noies joves i precioses, molt pobres, que no disposen de mitjans de transport propi i que han de recórrer caminant grans distàncies en espais poc concorreguts i gens il·luminats... I, per si això no és prou atraient. raptar, violar, torturar i assassinar a aquestes condemnades d'antuvi, no té cap mena de persecució legal!
Tal com va dir la fiscal federal especial contra la violència de genere, tant sols són un 20% dels assassinats de dones que no s'aconsegueixen “resoldre”.... Quin fastig!
Ricard Monistrol