15 de març, 2006

Esclavatge laboral, sexual, infantil...
Doncs sí, ja podem estar en ple segle XXI que segueixen patint “masses” persones formes d'esclavatge que tot sent antigues es mantenen: el laboral (treballadors sense ni el més mínim dret laboral), el sexual (tràfic inhumana de blanques), l'infantil (famílies amb desig de tenir criatures) o, bastant més sòrdid, el de tràfic d'òrgans i teixits humans...
Precisament d'aquest tema s'ha tractat a la reunió de l'Organització d'Estats Americans (OEA) d'Illa Margarita (Veneçuela) sobre el tràfic i esclavatge de persones. On, John Biehl, representant del Secretari General de l'OEA, José Miguel Insulza, ha remarcat que el contraban de persones no es sanciona de forma suficient i, sobretot, de forma homogènia per tot el continent.
Però, no us penseu que, per exemple, el tràfic de blanques, no tingui un impacte a nivell mundial. Un impacte que té molt a veure en fluxos de dones enganyades o segrestades que amb la promesa d'un món millor acabant en un infern brutal. No pas gaire lluny! Doncs no fa gaires dies que la policia va detenir tant homes com dones que obligaven a les seves “esclaves” a oferir el seu sexe durant 20 hores!!!!! (sic)
Tanmateix, aquest problema és més endèmic al continent americà. On el bressol, si és que en tenen, decidirà si un nen pot arribar a la universitat o una feina qualificada o simplement formar part d'una propietat on terra i persones es confonen dins la ment del seu propietari...
I, el pitjor de tot, que EUA s'estranya que l'esquerres indigenistes o simplement amb un discurs de protecció social tinguin tants vots!
Ricard Monistrol