21 de febrer, 2006

Conèixer qui va en les pasteres...
Aquest podria ser un dels arguments que pot fer servir el responsable de l'agència de viatges Drago per convidar-vos a fer un viatge al cor d'un dels països que desgraciadament formen part de les pasteres amb direcció Canàries... No en dubteu aneu a Gàmbia!
Quina mena d'incentius té aquest viatge? Que el material que portis amb tu (material escola, roba, medicaments) i els diners que vulguis aportar tindran un destí immediat i visible: millorar les condicions tant de vida com d'escolaritat dels nens Gambians a més de gaudir d'una estada diferent. No pas en hotels de luxe, sinó en contacte amb la població, podent parlar-hi; realitzar visites als manglars; gaudir del menjar típic de la zona...
Fixeu-vos, no critico als turistes que van a zones perfectament civilitzades en forma de complexos turístics. Els quals permeten no sortir per res del lloc d'estada. Però, també hi ha altres formes de turisme... Com per exemple entendre el gaudi del viatge com un procés de coneixement lúdic que participa tant del moment de la sortida com del fet de recórrer paisatges i conèixer qui els habita.
Si no ho heu fet encara, proveu-ho... Us aconsello, eixampla pulmons i visions de la vida!
A més, pots afegir-li coses que no ens costa gens de trobar-les i portar-lis.
Ricard Monistrol