14 de març, 2006

Irracionalitats enfrontades....
Senyors i senyores, enfrontats amb diferents pesos però igual de tossuts al ring d'un tauler d'escacs potinejat : EUA i Iran!
Perdoneu l'entrada però això ja fa olor de socarrim! Per un cantó, Iran amb un president que no acabo de veure que sigui tant ingenu com sembla, o com a mínim el seu clergue i líder suprem no ho és gens ni mica... Per l'altra un George W. Bush decidit a “democratitzar” de forma violenta a aquells règims que no els siguin fidels o molestin la supremacia militar d'Israel a la zona.
El punt de trobada de ambdós conflictes? L'enriquiment d'urani que porta a terme Iran. Però com sembla que no hi ha prou llenya per afegir per culpa d'europeus, xinesos i russos ara Bush s'ha tret un as de la màniga: culparà a Iran per cada soldat d'EUA mort a Iraq....
O sigui totes les bales, explosius i garrotades que matin soldats tindran un sol responsable, molt més tangible i odiós que no pas una resistència que té diversos orígens (no confondre amb els delinqüents que es dediquen a practicar terrorisme amb la població civil, inclosa l'estrangera) i cau simpàtica a una població assolada per l'exèrcit “alliberador”....
En certa manera s'assemblen massa el president d'EUA i el d'Iran: “Els enemics nostres són els responsables dels nostres errors”
Ricard Monistrol