10 de maig, 2006

Estatut o paràlisi?
No sembla que el Bloc de partits a favor del nou estatut les tingui totes... Sobretot quan en declaracions d'ahir nit a la “La nit al dia” del Portaveu del PSC, Miquel Iceta, sense acabar d'afirmar res, no va veure cap problema en buidar el govern de persones afins a ERC... La genial i imprescindible na Mònica Terribas li va qüestionar si tal decisió no paralitzaria el govern. El senyor Iceta va mostrar cert nerviosisme en respondre que no afectaria gens ni mica...
Per un cantó, ens diuen és que l'Estatut és el projecte més important de tota la legislatura... D'acord, però després de més dos anys moltes persones ja tenen ganes que s'acabi d'una vegada aquest “culebrot”... Encara que, jo em pensava que el Pacte del Tinell era un projecte de govern amb diverses polítiques i projectes que s'havien d'implantar en el transcurs de la legislatura.
Ai senyor! En molts moments s'ha acusat a ERC de fer rebequeries per culpa de l'Estatut (sembla estrany que defensar l'estatut íntegre del Parlament tant volgut per CiU al principi no pugui ser respectable). Però, no és gens lloable que s'hagi de paralitzar tot el govern de Catalunya per un SÓL referèndum. La gestió del dia del dia també forma part de les preocupacions de la societat!
Quanta inseguretat! La seva per por al No! La nostra por a no trobar ningú a l'altre cantó dels despatxos de la Generalitat (polítiques socials, educatives, universitats, recerca, ordenació territorial, comerç, consum...)
TANMATEIX...
Ara, voldria expressar la meva més profunda repulsa a l'actitud del PPC (ja massa habitual) front l'entrevista, emesa dilluns, de na Mònica Terribas a Arnaldo Otegi.
Com a periodista i com a ciutadà, considero que aquests atacs a la llibertat d'informació, a la imatge, a la integritat moral i ètica, i a la llibertat d'expressió de la directora i presentadora de la "La nit al dia" són molt condemnables i donen la raó a aquells que consideren que una televisió pública ha d'estar controlada i convenientment censurada en funció del moment i actor polític.
De tal manera, considero d'un alt valor informatiu, gràfic i testimonial les entrevistes realitzades a membres de la societat Basca que ens puguin aportar el màxim de testimonis i que ajudin a entendre les claus del conflicte, la seva possible discussió i la seva resolució!
Precisament l'actitud de certs membres del PP Basc negant-se a ser entrevistats per la Genial i Imprescindible Mònica Terribas donen a entendre la poca incentivació en resoldre el conflicte, si això els afecta electoralment!
Ricard Monistrol