08 de juny, 2006

No hi ha res de sinistre en els nostres vols
Aquesta afirmació forma part de la declaració de rebuig d'EUA a l'informe provisional (val la pena llegir-lo) del Consell d'Europa. On s'acusa a 14 països europeus de col·laborar amb els vols il·legals de la CIA (transport de persones a llocs de tortures, detencions sense tutela judicial, camps de presoners a 2 països europeus...).
No són gens estranyes aquestes paraules en un país on els seus soldats poden realitzar matances indiscriminades de civils desarmats, contravenint totes les convencions inclòs el codi penal militar d'EUA. Sense cap mena de conseqüència.... Bé, no del tot! A partir d'ara els soldats americans rebran educació cívica i ètica (sic)
Tanmateix, a part de criticar l'informe (normal, també han negat qualsevol acció negativa a Iraq), EUA ha lloat que les “col·laboracions” amb països europeus “salven vides”....
Com a reflexió, em fa basarda pensar que per salvar vides s'hagin de sacrificar altres vides. Tot comptant que tots som humans i tots mereixem uns drets fonamentals inalienables.
Però, el pitjor és que el cinisme d'EUA no denuncii als seus propis soldats quan assassinen a homes, dones i nens iraquians o afganesos.... No sé, em sembla veure un menyspreu massa evident per la vida de persones àrabs o asiàtiques de religió musulmana, fins el risc de no veure cap problema en torturar-los o, simplement, assassinar-los. Tot en el nom de la lluita per la llibertat...
Ricard Monistrol