16 de maig, 2006

Habitatges reduïts i ben aprofitats...
Segurament que molts joves, i no tant joves, han encetat una desesperada recerca per trobar uns quan metres on dir: és casa meva (una exageració, sobretot si és de lloguer i encara més, si depèn d'una hipoteca de 30 o 40 anys).
No és cap broma això dels metres, per un cantó els anuncis ja no parlen de metres en els habitatges de baix i mig nivell (sols en parlen amb cases o pisos de 500.000 € cap amunt), sinó de habitacions. I pitjor de tot, és que amb prou feines es podrà aconseguir un de dues cambres. El més normal és parlar d'un sol ambient (tipus loft) on la cuina americana i el llit fan bona parella...
Però això no és tot, per si no quedava prou clar que els joves no tenen dret a l'espai, la ministra Trujillo ja fa un cert temps (un xic més d'un any) va llençar la proposta dels famosos “pisets” de fins 25 m2... Adequats per a cada cicle vital, com si els joves no mereixessin sentir certa llibertat de moviments per moure's!
Bé, no fa falta parlar massa més d'aquest tema, sobretot veient el poc cas que fan les diverses autoritats estatals, autonòmiques i locals (amb alguna honrosa excepció) per posar a l'abast de la joventut UN LLOC per jeure i dormir!
Tanmateix, si el vostre cas és el de milers de persones que veuen molts dur poder portar a terme els coneixements d'un curs de cuina o d'alguna recepta que us ha fet la gara, gara, per falta d'una cuina prou grossa i equipada... CC Concepts ha dissenyat una cuina integral i circular on, en quasi dos metres quadrats, i girant 180 graus, podeu trobar-hi nevera, microones, forn tradicional, vitroceràmica, rentaplats, armaris i una superfície prou ample per la preparació de plats... A més té il·luminació incorporada i preses per l'aigua i l'electricitat.
El preu no surt, encara que teniu a la vostra disposició un formulari per explicar les vostres necessitats i el destí, a fi que ells puguin informar-vos del preu final (segons colors i accessoris). Jet, Je! Sempre que no aneu escurats de la butxaca!
Al cap i la fi, potser hauria de calcular el pressupost (sols en cas de compra) de refer una mini cuina d'obra o disposar-ne d'una sense cap mena d'obres... Tot per facilitar la màxima adaptació als espais únics, potser amb una mica de sort encara us sobrarà espai per posar una taula despatx i una llibreria...
En el fons, com a sarcasme final, sempre podeu demanar una subvenció a l'administració...
Ricard Monistrol