04 de juliol, 2006

Brutal accident de metro!
Mes de 40 morts! Ferits molt greus, greus i menys greus... Una veritable catatròfe històrica i que, segons s'acaba de saber, no fa gaire, anava massa ràpid... Concretament a 80 Km/h, el doble de la velocitat permesa i la màxima que podia agafar aquest model de tren de finals dels 80!
Pot ser possible que un conductor novell, sols feia 6 mesos que exercia com a tal, abans era agent d'estació, anés conscientment a aquesta velocitat, o... com han esmenat alguns treballadors les caixes negres no acaben de funcionar del tot bé i sols han proporcionat algunes dades incompletes?
Sense comptar la poca seguretat denunciada pels sindicats, la falta de manteniment previ, la vellesa de les instal·lacions i dels trens sense cap renovació (18 anys, va ser la primera línia...)
I, tal com reconeixen les mateixes autoritats, els famosos 130 milions € que s'han anat invertint tots aquests anys per renovar i actualitzar tota la xarxa de metro, no van arribar a temps ni a la línia ni al tren accidentat que no disposaven del sistema de frenada automàtica en cas d'emergència o, precisament, per excés de velocitat...
Haurem d'esperar a l'informe definitiu, però no ens hauríem de refiar massa d'una administració que ha deixat per tant tard renovar la línia.
Sinó, fixeu-vos en un petit detall, el pressupost per la linia 1, l'accidentada, va ser aprovat el 15 de maig d'enguany, vés quina casualitat!
Ricard Monistrol