21 de novembre, 2006

Enverinaments selectius.

Per molt que vulgui el servei secret rus (SVR, no us ofereixo la seva web, doncs està íntegrament en rus!) no es traurà de cop la sospita de haver enverinat amb Talio i segurament amb algun altre element radioactiu (els propis isòtops del element?) a l'ex-espia Alexandre Litvinenko.

Tanmateix, no sembla massa casualitat que li passés això quan estava investigant l'assassinat de la periodista Anna Politkovskaya? I una altre dada interessant! La malaurada periodista va ser assassinada quan investigava les brutals tortures de l'exèrcit rus a Txetxènia!!! (sic).

Encara que potser no totes les esferes del serveis d'espionatge hi puguin estar implicades, sí que és molt plausible que una part si que estigui implicada...

No és una simple animalada! Si una periodista és assassinada quan estava a punt de donar noms, llocs i crims contra l'humanitat comesos. No és plausible que siguin les mateixes persones que els interessava veure morta a Anna... No volguessin també veure mort a qui estava investigant-los?

Al cap i la fi, es poden canviar els noms i inclòs les persones, però Rússia no es destaca per ser una democràcia lliberal respectuosa amb els drets humans! I una vella costum tant de l'època Tsarista com de l'URSS era fer callar definitivament, fossin on fossin, els opositors....

Ricard Monistrol