09 de gener, 2007

Últim comunicat d'ETA...

Aquest migdia l'organització terrorista ETA ha reivindicat l'autoria del sagnant i terrible atemptat a l'aparcament del T4 de l'aeroport de Barajas (sic!).

Segons aquest comunicat, en cap moment demana perdó, critica la poca “eficàcia”en desallotjar l'aparcament, tot i que, segons ells, van avisar un total de tres vegades i amb mes d'una hora d'antelació....

A més, com a bon exercici de cinisme, remarca que el cessament de foc encara és vigent! Sense comptar, que si no deixen d'agredir a Euskal Herria el govern espanyol es veurà en l'obligació de respondre.

Analitzem la situació, primer, el significat de cessament de foc permanent no és el mateix per la resta del món (exèrcits, guerrilles, governs...): es pot trencar quan l'interessi. Segon, segons ETA, qualsevol detenció o judici serà considerat una agressió, en canvi cremar autobusos, caixers automàtics i provocar que els veïns hagin de passar unes quantes nits fora del seu domicili no té cap importància? Tercer, exigeixen en el futur un acord polític que “garanteixi” els drets i mínims democràtics d'Euskal Herria, encara que matin.

Hi ha una cosa clara, han deixat del tot mort un procés de pau que exigia una cosa ben senzilla: confiança. Com es pot confiar en amenaces de violència desfermada, quan hi ha una cosa ben clara (inclòs Herri Batasuna ho reconeix): sols es pot parlar amb absència TOTAL de violència.En aquest paquet no hi poden entrar els atemptats i les amenaces o la Kale Borroka.

Tanmateix, no és cap qüestió semàntica, democràcia i bombes no és pas compatible! Qualsevol democràcia té les seves vies de discussió i que, en tot cas, sols correspondran a Herri Batasuna (sempre i quan garanteixi la absència total de violència) no pas a uns terroristes que decideixen sobre la vida o la mort de les persones...

La democràcia no funciona amb xantatges, ni amenaces sinó amb l'acord de tota la societat i del respecte a tots els drets humans!

Ricard Monistrol