14 de febrer, 2006

Drets humans a EUA...
Doncs si! Si no fa gaire temps reflexionàvem sobre com es respectaven els drets humana a Turquia, ara toca tocar el crostó a EUA.... En un informe provisional d'una comissió d'experts en Drets Humans de la ONU s'aconsella el tancament “immediat” del centre de reclusió de Guantànamo.
La raó? No crec que faci falta explicar-la gaire, ja han anat sortint diversos testimonis a la premsa sobre tortures, vexacions, falta d'acusacions, inseguretat jurídica... Per una altre part, sembla ploure sobre mullat l'informe sobre el desastre Katrina. Tanmateix, no és un dret fonamental exigir a l'estat ajuda i rapidesa en salvar la teva pròpia vida i la de la teva família en cas de catastròfe.
Però, si continuem en drets fonamentals no hi ha res com donar una ullada tot el recull jurídic (anglès) de la Patriot Act per comprovar com qualsevol persona pot tenir intervingudes les seves comunicacions sense autorització judicial. Sense comptar la possibilitat de mesures extraordinàries que comportin la detenció il·limitada d'un individu sense càrrecs.
Ja no parlem de si el ciutadà és d'Iraq, Afganistan o algun altre país... En aquests casos sol val la confessió a les bones o sota tortura. Per desprès...
Ah! Me'n oblidava, la resposta a l'informe de l'ONU d'EUA ha estat de titllar de poc creïble l'informe. Molt típic de l'administració Bush.
Ricard Monistrol