23 de març, 2006

El “cavaliere” esverat?
Hi ha vegades que la democràcia ha de suportat proves molt dures en el seu desenvolupament... Ara mateix, a Itàlia, n'estan passant una de grossa. Perquè ho dic? No és gaire complicat saber-ho...
Silvio Berlusconi, el primer ministre d'Itàlia, ha “convocat” els quatre genets de l'apocalipsi en cas de victòria del seu oposat de centre esquerra Romano Prodi: el genet de la guerra bruta, que segons Berlusconi assolaran Itàlia sinó guanya les eleccions; el genet de la pobresa que s'esdevindrà a Itàlia (encara que no opinin el mateix ni la patronal ni l'Institut Nacional d'Estadística italià...); la degradació del medi ambient, sinó es fa servir l'energia nuclear per no embrutar i cobrir les despeses energètiques, i, per últim, el genet de la superpoblació de gent “roja” que envairà tots els nivells de la societat.
Quin món! Sort que no estem a l'època d'Àtila i els Huns (segle V). Encara que en tot cas, com llavors, Berlusconi (tot un centurió romà) hauria de demanar ajuda als germànics (no crec pas que la coalició de la Cancellera Merkel estigui per la tasca) per derrotar els bàrbars esquerrans liderats per Romano Prodi (antic president de la Comissió Europea).
Em penso que molts italians es desfaran de Berlusconi (de forma democràtica, sens dubte!). Ja comença a fer-se pesat!
Ricard Monistrol