17 d’octubre, 2005

Per fi alguna responsabilitat
Avui surt als mitjans de comunicació que el totpoderós Ian Blair, cap del Scotland Yard, podria veure's obligat a dimitir a resultes de “l'assassinat a sang freda” del brasiler Jean Charles de Menezes “confós” com a terrorista i per tal raó, li van etzibats fins a set trets al cap (per si de cas?).
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1828055,00.html
Em permeto la llicència de qualificar d'assassinat aquesta vil acció, tot considerant que no trenco el codi deontològic periodístic, per les “especials” raons d'aquest cas...
Una, la decisió de voler endarrerir (suspendre?) la investigació independent del cas, en nom de les amenaces “terroristes”. La segona: les diferents versions que existeixen sobre les imatges preses a l'estació, que segons els responsables del metro tenen gravada l'escena, i segons els responsables policials no en funcionava cap de càmera. I, sobretot, defensar la política de “matar” abans que preguntar i voler “protegir” legalment als agents responsables d'actes d'aquesta mena.
http://www.elmundo.es/elmundo/2005/09/30/internacional/1128094044.html
El fet que l'ús de la violència corri a càrrec de l'estat no li dóna dret a fer servir d'una manera tant arbitrària la mort d'un sospitós sense l'exigència d'una clara i profunda investigació dels fets. En cas contrari, estem passant a execucions “sumaríssimes” on l'agent de “l'ordre” es determina com a jutge i executor (un malson!)
Encara que el pitjor... és que el govern de Tony Blair hagi donar suport a Ian Blair en tot moment (sant tornem-hi al respecte dels drets humans per part del govern britànic?)
No és preocupant?
Ricard Monistrol