23 de febrer, 2006

Fam a EUA?
Segons ha informat l'agència EFE, la major xarxa de Bancs d'aliments d'EUA, America's Second Harvest, va atendre a més de 25 milions de persones l'any proppassat, inclosos 9 milions de infants i 3 milions de persones de la tercera edat....
Pot semblar normal que segons els perfils de la gent necessitada, almenys el 36% de les persones té un familiar treballant, o que un altre 35% rebre's la famosa ajuda federal d'aliments, i pitjor, que a l'àrea de la capital federal més de 380.000 persones van demanar aliments, tot i que més de la meitat treballava!
Molt bé! S'ha de reduir el dèficit d'EUA amb reduccions d'impostos per la classe més benestant i, com qui no vol la cosa, reducció de totes les ajudes federals relacionades amb l'educació, la sanitat, els subsidis a les famílies amb fills, per l'habitatge, etc.
Res, home res! Admiro, no tant com abans, les llibertats que EUA dona als seus científics, els diners que disposen les universitats per fomentar la recerca.... Però, em decepciona profundament l'actitud del govern Bush i dels seus “neocon” que creuen en la llei del més fort ha de prevaler sobre la igualtat d'oportunitats regulada per l'estat.
En sembla tant estrany que s'atreveixin a criticar la teoria de la selecció de les espècies de Charles Darwin (molt propera al seu pensament) i en canvi lloïn la pseudo i paracientífica teoria de la creació intel·ligent... O, potser és una forma de dir que si neixes negre, per exemple, a Nova Òrleans, tens tu la culpa de què es trenquessin els dics de contenció?
Quin món!
Ricard Monistrol