12 de setembre, 2005

El tigre dels mosquits

Suposo que qui més o menys ha sentit parlar del mosquit “tigre", i sobretot persones residents en Sant Cugat del Vallès que ja han sentit la seva picada...

La primera vegada que vaig sentir parlar d'aquest insecte va ser a “La nit al dia”, quan na Mònica Terribas va entrevistat a un entomòleg (possiblement a en Roger Eritja) sobre el rumor d'uns mosquits estrangers amb certa tendència a la diüturnitat i a la mala jeia, presents a Sant Cugat del Vallès. El científic va confirmar els pitjors presagis i va confirmar que el “tigre” en qüestió venia d'Àsia i que a les seves picades no estàvem immunitzats tal com passa a moltes persones amb els mosquits de casa nostra...

D'aquesta desagradable notícia (quan algú ens vol treure la sang sense el nostre permís, sempre ho és) avui se'n fa ressò la versió digital del diari "El Mundo", a la secció de ciència.

A fi de comprovar com passa el temps val la pena recordar que el valor de portar a la llum pública per primera vegada la notícia fou presa per l'excel·lent periodista Mònica Terribas i ja en temps pretèrits del proppassat any 2004.

La reflexió passa per considerar que el mundo.es (la font és l'agència EFE) reconeix que fa un any que va arribar la plaga de mosquits i creient en la possibilitat que s'estengui per tota “Espanya” veu, ara, necessari informar. La pròpia web de la Generalitat de Catalunya, informava ja fa mesos de les recomanacions a prendre (actualment aquesta informació no està disponible).

No obstant, consideracions polítiques a part (n'hi han) el periodisme té coses estranyes, una notícia de fa un any o mesos, ara és notícia d'última hora en la secció de ciència. Precisament perquè al ser un diari d'àmbit estatal, no totes les notícies interessen, sobretot si vénen de “certes” localitzacions geogràfiques... Potser no turístiques, però tanmateix, compte amb les picades!

Ricard Monistrol