30 de novembre, 2006

Debats estúpids?

Disculpeu el meu to! Però llegint la notícia que al final serà el Tribunal Superior d'EUA qui decidirà si s'han de prendre les mesures adients per controlar l'emissió de gasos “efecte” hivernacle se'm puja la mosca al nas...

Diversos estats (com per exemple Califòrnia) i organitzacions ecologistes reclamen a l'alt tribunal que el control de l'emissió passi a l'Agència de Protecció Ambiental (EPA). A veure, segons sembla ja quasi està decidida la qüestió!

Alguns jutges no creuen que la baixada d'emissions serveixi per a res, alguns diuen que fer-ho destrossaria l'economia, altres que hi estan d'acord i algun altre té dubtes sobre què decidir. Per si de cas, algun advocat, defensor de no traspassar a l'EPA la gestió, dubta que els “esmentats” gasos provoquin realment l'efecte hivernacle...

Tanmateix mentre a EUA sembla que la ciència s'hagi de defensar de teories de creacionisme “intel·ligent” (je, je! Segons ells, el món fa uns pocs milers d'anys que s'ha fet?), de negació de la realitat i inclòs de l'acusació d'estar al servei d'alguns poderosos (els que volen evitar las pèrdues provocades per l'escalfament global) no hi ha gaire cosa a fer. Com a mínim, fins que no surti George W. Bush de la Presidència.

Mentre, per aquests verals marquem rècords de temperatures (per dalt!) i, de passada, qualsevol comparació resultará millor que la dels propers anys. A aquest pas, passarem el nadal com els brasilers... A la platja!!!

Ricard Monistrol