11 de gener, 2007

Cinc anys de tortura inhumana...

No em refereixo a que la "disciplina" de la tortura sigui tant recent, doncs és inherent a la pròpia concepció del poder sobre altres humans.... Em refereixo al cinquè aniversari del temut i fastigós camp de concentració de Guantànamo (sic!), on encara hi estan retinguts 400 persones!!!

El pitjor, és que inclòs que tribunals federals (a més del propi Suprem) d'EUA han declarat que han de ser considerats “presoners de guerra”, doncs van ser apressats en batalla contra les tropes invasores d'EUA, i, per tant, aplicar-lis les Convencions de Ginebra. Sense comptar la exigència que fossin jutjats immediatament per tribunals civils.

Per resposta, el president Bush, el gran paladí de la guerra contra el terrorisme, que en principi semblava acatar les decisions va crear una nova llei, la de “Comissions Militar” que donava carta blanca als militars per fer i desfer sobre els retinguts... (tortures i vexacions incloses segons el propi FBI)

Tanmateix, per molt que els vulguin considerar no-persones, us podeu posar en el cap la sensació de sense estar acusat de res, podries passar tota la teva vida en un camp de concentració. A més de no saber mai si deixaran de vexar-te i torturar-te? Angoixant, molt angoixant!

Ricard Monistrol